Nit de Poetes: Yolanda Castaño, Albert Balasch i Josep Pedrals

Dia

Dissabte 11 / 20.30h / 2020

Lloc

Parc Can Muntanyà-Fundació Palau (carrer de la Riera, 54)

Caldes d'Estrac

Preu
Espectacle
ja realitzat

Nit de Poetes: Yolanda Castaño, Albert Balasch i Josep Pedrals

Com ja vam fer l’any passat per primer cop, obrim la nit de poetes a autors en altres llengües properes. En aquest cas, serà Yolanda Castaño (Santiago de Compostela, 1977) la convidada, una de les autores gallegues més celebrades i més viatgeres. A banda d’una vasta producció, els seus recitals destaquen per la precisió i la sensualitat en la lectura i sovint pel diàleg amb les projeccions. Molts dels seus llibres han estat traduïts al castellà per ella mateixa, com A segunda lingua (2014), el seu darrer llibre de poemes.

Albert Balasch (Barcelona, 1971) és, per la seva banda, és un autor allunyat dels focus però venerat per molts com un dels millors autors de la seva generació, tal com va demostrar amb Quadern del frau, que aplega i revisa tota la seva producció —A fora (1999), Què ha estat això (2002), Decaure (2003), Les execucions (2006) i La caça de l’home (2009)— i que, tot i que no va despertar l’entusiasme dels crítics, va ser celebrat pels lectors de poesia més atents, que veuen en ell una de les veus més autèntiques i insubornables de la poesia catalana actual.

Finalment, Josep Pedrals (Barcelona, 1979), un dels poetes catalans que menys presentacions necessita. Des de 1997 es dedica de ple a la poesia, escrivint sense contenció i recitant per tot el món —en un sentit literal—, amb un estil propi que descol·loca i enamora a parts iguals: a partir d’un gran coneixement de la llengua i la versificació, fa discórrer els seus versos per tota mena de temes i de trames. Segurament l’obra més destacada de les que ha publicat fins ara és la trilogia formada per El furgatori (2006), El romanço d’Anna Tirant (2012) i Els límits de Quim Porta (2018), tots tres editats per Labreu Edicions. Pura orfebreria i exploració poètica.

També et pot agradar: