Nit de Poetes: Teresa Pascual, Joan Vinuesa, Pau Vadell

Dia

8 de juliol de 2023 / 21 h (obertura de portes a les 20 h)

Lloc

Caldes d'Estrac - Parc de Can Muntanyà

Preu

18 eur

Espectacle
ja realitzat

Aquest any en fa 20 que la Fundació Palau va obrir les portes a Caldes d’Estrac. Des dels primers compassos del centre, Josep Palau i Fabre va voler organitzar recitals aprofitant el bon temps de l’estiu, i d’aquí naixeria la Nit de Poetes, la llavor de la qual va voler fer créixer el POESIA i +. D’un organisme a un altre, la poesia s’ha anat escampant pel Maresme, que era un dels grans somnis de Palau i Fabre. I avui, com cada any, la Nit de Poetes torna a presentar tres autors molt diversos amb trajectòries incontestables.

Teresa Pascual, nascuda al Grau de Gandia el 1952, ha anat construint una veu poètica que l’ha convertida en una de les poetes de referència del País Valencià. Amb Flexo (1988), inicia una trajectòria que va quedar aplegada en el volum El temps en ordre. Poesia reunida 1988-2019, publicat el 2020. Més recentment, l’any passat, va publicar Tot passa baix, que demostra que encara necessita anar despullant-se i despullant la paraula per travessar els límits del dir.

El barceloní Joan Vinuesa sempre s’ha situat en els marges del sistema literari i en les interseccions entre camins, ja que la seva escriptura s’expandeix cap a les arts plàstiques i la música. Fa anys que s’autoedita els llibres, sovint amb la seva pròpia cal·ligrafia i amb un aire artesanal, i malgrat el silenci de les institucions ha anat bastint una veu pròpia, bregada en recitals i en la vida al carrer, sense concessions. Joan Vinuesa és un cant a la llibertat i a la sinceritat, a la poesia com a arma i com a joc més que no pas com a pla de jubilació.

Pau Vadell (Calonge, Santanyí, 1984) és un dels autors més actius i prolífics de la seva generació i sobretot un dels grans renovadors de la poesia catalana a principi del segle present, quan va fundar el col·lectiu Pèl Capell i va coeditar l’antologia Pedra foguera, antologia de poesia jove dels Països Catalans. Amb un verb contundent, sense contemplacions, curiós i enèrgic, Pau Vadell ha construït un món propi empeltat de les veus més bèsties de la poesia mallorquina i projectat cap a una realitat en transformació, que demana que algú la sacsegi. 

L'entrada també inclou: