Nit de Poetes: Rafael Vallbona, Àngels Gregori i Jaume C. Pons Alorda

Dia

Dissabte 9 de juliol / 21 h / 2022

Lloc

Caldes d'Estrac, Parc de Can Muntanyà

Preu

20 eur

Espectacle
ja realitzat

Nit de Poetes: Rafael Vallbona, Àngels Gregori i Jaume C. Pons Alorda

Nascut a Barcelona el 1960 i maresmenc d’adopció, Rafael Vallbona obrirà aquesta Nit de Poetes, l’acte central i germen del festival, ideat per Josep Palau i Fabre en obrir la fundació. Vallbona, potser més conegut com a novel·lista i periodista, és autor d’una obra poètica personal i arriscada, amb llibre com Balades d’espeed, poemes destrossats, de 1986, Encara queda el blues, de 1998, i Al Raval, premi Rosa Leveroni 1999. La seva és una poesia que aborda els mites de la modernitat amb tota la cruesa de què és capaç. També destaca el seu vessant com a agitador poètic a Can Vallerià, a Premià de Dalt.

Àngels Gregori es va estrenar amb Bambolines, premi Amadeu Oller 2003. Des de llavors, han vingut diversos llibres més, entre els quals destaca Quan érem divendres, premi dels Jocs Florals de Barcelona 2013. Nascuda a Oliva el 1985, ha destacat també com a gestora cultural i com a ànima del Festival Internacional de Poesia d’Oliva, que des de 2005 és un dels grans festivals de poesia del País Valencià. Defensa que la poesia és una manera de mirar i sobretot de viure; i és així: la seva és una vida amarada de poesia.

Tancarà la nit Jaume C. Pons Alorda, un altre autor destacat de la poesia catalana actual, amb una activitat ingent i un dinamisme molt característics. Amb setze poemaris publicats des de 2007, entre els quals destaquen Tots els sepulcres (2015), Cala foc als ossos (2016), Era (2018) i Riu, bèstia (2021), el seu últim llibre fins al moment. És difícil de resumir tota la seva hiperactivitat, però direm que també és traductor —ja va venir a presentar les seves versions de Whitman fa uns anys al festival— i una de les persones que més ha fet per reivindicar el paper dels sèniors en la poesia catalana.

L'entrada també inclou:

DISSABTE 9 DE JULIOL - 22 H

CALDES D'ESTRAC, PARC DE CAN MUNTANYÀ

Tarta Relena