Carlos Bunga, 'Ciutat oberta'

Dia

11 de juliol, 18 h

Lloc

Caldes d'Estrac, platja

Davant del playground, entre el Solstici i l'Ostres. 

Preu

Entrada lliure

Espectacle
ja realitzat

En temps de guerra, davant d’una conquesta imminent, les autoritats civils i militars poden declarar que una ciutat es rendirà sense combat declarant-la ciutat oberta i confiant que, d’aquesta manera, s’evitaran atacs inútils contra la població civil i no es posarà en greu risc el patrimoni històric-artístic. És una manera de defensar una ciutat dels bombardejos. 

Durant la Guerra Civil, Caldes d’Estrac, tot i no ser declarada oficialment ciutat oberta, va acollir nombroses ambaixades i fou protegida de qualsevol mena de bombardeig. Aquesta acció de Carlos Bunga vol recosir el present amb aquesta memòria de la guerra. Una ciutat és molt més que un tros de terra; és un ecosistema, és memòria col·lectiva, ets tu i soc jo. El que destruïm en un conflicte armat va molt més enllà d’allò que veiem. 

Agafa un tupper, un test, una ampolla d’aigua, una galleda, un bol, una tassa o un envàs qualsevol, omple’l d’aigua i congela’l per construir entre totes una o moltes ciutats. Fem Rafah o Mariúpol o Alep o Bagdad o Mossul o tantes d'altres, una que hagi desaparegut, i esperem, sense fer res, fins que es fongui i es faci invisible, fins que s’escoli entre la sorra fins arribar al mar. 

L'entrada també inclou: