Frederic Amat + Top Manta


La mascareta s’ha convertit ja en un element clau de la “nova normalitat” amb el qual, segurament, conviurem una bona temporada. Amb la voluntat de convertir-les en un llenç per a la poesia i contribuir a alleugerir els efectes brutals que aquesta pandèmia està tenint, aquesta mascareta és una iniciativa de la Fundació Palau que ha estat possible gràcies a la generositat de Frederic Amat, que ha creat una obra per a l’ocasió, i l’empenta de Top Manta, que les ha estampat i cosit al barri del Raval de Barcelona. Les teles que s’han fet servir en la producció són hidròfugues, actuen de barrera per virus i bactèries i són respectuoses amb el medi ambient. A més, compleixen els requisits de funcionament en base a la norma estatal que regula els teixits aptes per a aquesta funció (aprovades d’acord amb UNE0065:2020 i que compleixen els requisits de funcionament en base a la norma EN14683:2019+AC:2019).

Gran lector de poesia i amant de la paraula, Frederic Amat és un artista que defuig les categoritzacions i les etiquetes, que no ha deixat de buscar nous reptes creatius. Amb una llarga i rica trajectòria que l’ha dut a exposar i publicar arreu del món, és un artista plàstic sense límits que ha treballat en tota mena de suports i que també s’ha caracteritzat pel seu constant compromís social i cultural. És per tot això que el festival ha pensat en ell a l’hora de crear la imatge de les mascaretes del Poesia i +, un alfabet desendreçat amb què es pot reescriure el món.

La producció de les mascaretes ha anat a càrrec de Top Manta, una marca que el Sindicat Popular de Venedors Ambulants va impulsar el 2017 amb l’eslògan “Roba legal, gent il·legal”. Això els ha permès crear llocs de treball, obrir una botiga al barri del Raval i engegar un taller de serigrafia que treballa per a la pròpia marca i per a altres col·lectius. Davant la crisi del Covid-19, han impulsat i donat suport a tot tipus d’iniciatives solidàries. Han reconvertit la botiga que tenen al carrer d’En Roig, al barri de Raval de Barcelona, en banc d’aliments per a persones del barri que ho necessiten i han creat un taller de costura on produeixen mascaretes, bates i altres elements de protecció per al personal sanitari i per a totes les persones que en necessitin. Podeu saber més coses sobre la seva tasca aquí: https://manteros.org.

Les mascaretes les trobareu a la venda a la nostra botiga online, a la Fundació Palau, i també a Barcelona, a la llibreria Calders (Ptge. Pere Calders, 9) i a la botiga de la Fundació Miró

mascareta-3
mascareta-2